Bezvavlasy: Růst tržeb v 1Q výrazně nad e-commerce trhem

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Společnost Bezvavlasy.cz, jejíž akcie se obchodují na trhu Start a která je druhým největším prodejcem vlasové kosmetiky v ČR, oznámila za 1Q23 růst tržeb o 52 % r/r na 179,4 mil. Kč. Růst tak šel zcela proti trendu českého e-commerce trhu, který v 1Q podle společnosti pokračoval v poklesu tempem cca 13 % meziročně. Na tržbách firmy se dominantně podílel český online trh, který tvořil 74 % celkových výnosů. Tahounem růstu byl jak počet objednávek, tak průměrná hodnota objednávky. EBITDA vzrostla o 28,6 % r/r na 10,7 mil. Kč, tj. marže EBITDA činila 6 %. V letošním roce firma očekává celkové tržby 700 – 732 mil. Kč (v průměru +37 % r/r) a zisk EBITDA 52 – 66 mil. (+53 % r/r), tedy s marží EBITDA cca 8,2 %. Rychlý růst hospodaření jdoucí proti současnému vývoji e-commerce trhu hodnotíme pozitivně.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.