Dluhopisy Rohlik.cz za 1,7 miliardy korun rozebrány v rekordním čase

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Dluhopisy Rohlik.cz za 1,7 miliardy korun rozebrány v rekordním čase

Pětileté seniorní dluhopisy společnosti Rohlik.cz Finance a. s. v celkovém objemu 1,7 miliardy korun rozebrali investoři v průběhu dvou týdnů. Poprvé se tak stalo, že veškeré dluhopisy této firmy se vyprodaly ještě před datem jejich emise. Výtěžek z emise byl použitý především ke splacení emise předchozí.


Zajištěné cenné papíry, které byly uvedeny na trh v polovině ledna, nabídly investorům pololetně vyplácený kupón ve výši 5,50 % p. a. Nominální hodnota jednoho dluhopisu činila 10 tisíc korun s tím, že minimální investice na jednoho investora byla limitována třemi miliony. 

Těší mě tak velký zájem investorů, který je odrazem důvěry v naši společnost a v to, co děláme a plánujeme. Věřím, že i na dalších trzích, jako je například Německo, na které máme v plánu expandovat, se nám podaří zapsat se do srdcí zákazníků a Rohlik.cz se i nadále udrží v čele e-commerce potravin,“ uvádí Tomáš Čupr, CEO Rohlik Group.

Emisi je možné navýšit z původních 1,7 miliard korun až na finálních 2,55 miliard korun. To však Tomáš Čupr zatím neplánuje. Původní dluhopisová emise Rohlik Fin. 6,60/23, kterou Rohlik.cz uvedl na trh v roce 2019, byla předčasně splacena včetně zajímavé investorské prémie ve výši jednoho ročního kupónu. Nová emise s označením Rohlik Fin.5,50/26 se bude obchodovat na pražské burze, kde očekáváme, že se objeví v průběhu několika následujících týdnů.

Aranžérem emise byla J&T IB and Capital Markets, manažerem pak J&T Banka.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.