Primoco: Akcie se ode dneška obchodují na trhu Prime pražské burzy

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Akcie českého výrobce dronů Primoco UAV se dnes budou poprvé obchodovat na trhu Prime, tedy hlavním trhu pražské burzy. Primoco je po Gevorkyanu druhou firmou z trhu menších společností Start, která přešla na hlavní trh. Primoco již ve středu oznámilo, že Česká národní banka schválila prospekt jeho akcií pro přechod na Prime. Jednou z podmínek burzy pro přechod na trh Prime bylo přijetí finančního výkaznictví podle mezinárodních standardů IFRS, které používá velká většina veřejně obchodovaných firem v západní Evropě. Pro akcie Primoca jsou zatím oznámeni dva market makeři (Wood & Company a J&T Banka), tedy brokeři, kteří budou trvale nabízet cenu pro nákup a prodej jeho akcií. Přestože se přechod Primoca na trh Prime již očekával, vstup na hlavní trh burzy může podle nás rozšířit množinu potenciálních investorů, ať už domácích či zahraničních. Dnešní vstup Primoca na hlavní trh proto hodnotíme pozitivně.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.