Zasedání ČNB by nemělo přinést změnu sazeb

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan Vaníček vede a koordinuje oddělení Research (výzkum finančních trhů), které se zamýšlí nad investičním výhledem a sestavuje investiční strategii, resp. zasazuje ji do očekávaného ekonomického a politického vývoje.


#Ekonomika

Předposlední a zároveň sváteční týden letošního roku se ponese v závěsu posledních zasedání Fedu a ECB. Investoři budou dále upravovat svoje náhledy na vývoj úrokových sazeb a ekonomiky a tomu přizpůsobovat svá portfolia. „Očekáváme, že bude nadále převládat obezřetnost investorů, kteří se budou odklánět od rizika,“ říká Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu.


Ve středu proběhne poslední letošní měnověpolitické zasedání ČNB, které by nemělo přinést změnu sazeb. Základní úroková sazba (2T Repo) zůstane zachována na 7 % a ČNB zopakuje svou rétoriku podpory domácí měny proti náhlým výkyvům.

Makroekonomický výhled 

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na páteční objednávky zboží dlouhodobé spotřeby za listopad (oček. −0,7 po +1,1 % m/m) a spotřebitelský sentiment dle univerzity v Michiganu na prosinec (oček. beze změny 59,1 bodu). V Německu se soustředí na pondělní indexy IFO na prosinec, které by měly vykázat lehké zlepšení ve všech kategoriích.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.