Konference Shifts23 přiveze do Prahy slavného autora Černé labutě Nassima Taleba

2-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Konference Shifts23 přiveze do Prahy slavného autora Černé labutě Nassima Taleba
#Trendy#Úspěch#Byznys

Měnící se svět má velký dopad na každého. Vyznat se v novinkách a tekutosti doby je však zvlášť důležité pro podnikatele a investory, kteří potřebují předvídat, kde bude svět za deset minut, a nejlépe za deset let. Poznat hlavní tendence měnícího se světa a možná najít tu správnou investiční strategii pomůže konference SH!FTS23, která se uskuteční 17. října ve Foru Karlín a jejímž partnerem je J&T Banka. Na jaké speakery se můžete těšit?


Potkat se s některými z nejvlivnějších myslitelů současného světa nabídne konference SH!FTS23. Jedním ze speakerů bude i legendární filosof Nassim Taleb, autor knihy Černá labuť, v níž představil koncept nepředvídatelnosti dějů ve světové politice i ekonomice. V Praze mimo jiné představí i svůj termín antifragilita, který má pomoci budovat silnější a samostatnější organizace, instituce i korporace.

„Společnost, ekonomika, technologie, geopolitika, ale i náš způsob práce a života prochází sérií neustálých proměn. Množství změn současně probíhajících, jejich velikost a potenciální dopady nelze nazvat jinak než jako bezprecedentní. To je hlavní důvod, proč jsme se pro vás rozhodli připravit SH!FTS 2023 – konferenci pro ty, kteří chtějí radikální transformace kolem nás pochopit a těžit z nich,“ vysvětluje šéfredaktor serveru E15.cz, který konferenci pořádá. „Zaměříme se na to, jak těžit z nejistoty a chaosu. Jak zůstat na vrcholu v čase změn. Jak chápat současná geopolitická rizika. Ale hlavně jak v této době chytře investovat a budovat bohatství pro sebe i další generace,“ dodává Poljakov.


Konference Shifts23 přiveze do Prahy slavného autora Černé labutě Nassima Taleba


Palčivá témata

Konference, která se uskuteční 17. října ve Foru Karlín a jejímž partnerem je J&T Banka, nabídne řadu důležitých témat dnešního měnícího se světa. Pokusí se nabídnou možnosti, jak vydělat na současné vlně nejistoty, jak využít rapidní nástup umělé inteligence, jak zracionalizovat ESG investice či jak se nachystat novou úroveň valuací především start-upů, které utrpěly v posledních měsících značné ztráty.


Vlivní speakeři

S kým se na konferenci mimo jiné setkáte? Hlavní hvězda konference již byla zmíněna. Bude jí Nassim Taleb, který se 21 let věnoval riziku prakticky jako kvantitativní trader, než se stal výzkumníkem filozofických, matematických a reálných problémů pravděpodobnosti. Je autorem světových bestsellerů jako Černá labuť, Antifragilita nebo Zrádná nahodilost. V současnosti je významným profesorem risk inženýrství na fakultě inženýrství univerzity NYU.

Petr Baudiš je zakladatelem a CTO startupu Rossum, který se zaměřuje na automatizaci zpracování dokumentů pomocí světově unikátní technologie umělé inteligence. V minulosti Petr vedl několik AI výzkumných iniciativ a komerčních projektů hlubokého učení, publikoval např. o jednom z hlavních předchůdců AlphaGo společnosti DeepMind.

Howard Stanley Marks je americký investor a spisovatel. Je spoluzakladatelem a spolupředsedou společnosti Oaktree Capital Management, největšího investora do problémových finančních aktiv po celém světě. Marks je v investiční komunitě obdivován pro své „poznámky“, které podrobně popisují jeho investiční strategie a vhled do ekonomiky a jsou zveřejněny na webových stránkách Oaktree.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.