Pohřeb královny omezí tržní likviditu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce




Tento týden bude o středečním zasedání FOMC, kde se očekává zvýšení sazeb o 75 bazických bodů a další jestřábí vystoupení šéfa Fedu Powella.


Potvrzení pokračování v relativně ostré monetární restrikci v USA na trh zřejmě opětovně vrátí prodejce, kteří budou přehodnocovat valuace finančních aktiv. „Z tohoto důvodu jsme na akcie nadále obezřetní a očekávali bychom nepříznivou reakci trhu,“ říká Milan Vaníček, ředitel odboru analýz finančního trhu. V Anglii bude v pondělí mimořádné volno z důvodu pořádání pohřbu královny Alžběty II, což omezí tržní likviditu.

Colt Cz zveřejní výsledky

Ve čtvrtek zveřejní svá čísla za první pololetí 2022 Colt CZ. Očekává se upravená EBITDA 1,76 mld. Kč (+46 % r/r), kde hlavním důvodem je akvizice americké společnosti Colt z května 2021. Na růstu se dále podílí i plnění kontraktu pro Armádu ČR a zakázek v dalších evropských zemích. „Očekáváme, že společnost potvrdí svůj výhled na EBITDA pro letošní rok ve výši 3–3,3 mld. Kč. Předpokládáme, že se trh zaměří na komentáře k vývoji především poptávky v USA,“ uvádí Milan Vaníček.

Makroekonomický výhled 

Z makroekonomických zpráv se analytici zaměří v USA na středeční zasedání FOMC, kde se očekává zvýšení sazeb o 75 bazických bodů na 3,0–3,25 % a zopakování jestřábího komentáře a čtvrteční pravidelná data z trhu práce. V Německu se soustředí na úterní průmyslovou inflaci (PPI) za srpen (oček. 36,4 po 37,2 % r/r).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.