Pátek v poklidné náladě s převážením evropských indexů v závěru obchodování

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   



Páteční obchodování navazující na další dramatický propad amerických akciových indexů probíhalo ve výrazně poklidnější náladě a většina hlavních evropských akciových indexů částečně korigovala předešlé propady. V rámci sektorů se dařilo především realitním a telekomunikačním společnostem. Na opačném pólu naopak na prudký propad ropy reagovaly společnosti napojené na těžbu a zpracování této komodity. I pražská burza se po celý pátek až na drobné výjimky držela v zelených číslech a uzavřela, měřeno indexem PX silnější o 0,3 % d/d na 1 290,7 b. Jasným vítězem dnešního pražského obchodování se staly akcie Erste Group (672 Kč, +2,9 % d/d), v závěsu se umístila další banka a sice Komerční banka (669 Kč, +1,2 %). Propadlíkem dne se staly akcie ČEZ (1 177 Kč, -1,5 %), které lehce korigovaly ze 14letých maxim na 1 229 Kč. I díky závěrečné aukci podpořené převážením na evropských akciových indexech byl dnešní zobchodovaný objem v dlouhodobém srovnání výrazně nadprůměrný.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.