Gen Digital: Výsledky i výhled mírně nad očekáváním trhu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Společnost Gen Digital, vzniklá fúzí NortonLifeLock a českého Avastu, oznámila za 3Q FY2023 tržby 936 mil. USD, mírně nad očekáváním analytiků 932,3 mil. Tržby meziročně vzrostly o 33 %, avšak tento rychlý růst je dán právě akvizicí Avastu ze strany většího NortonLifeLock. Upravený zisk na akcii činil 45 centů (před rokem 44 centů) a byl také nad odhadem trhu 43 centů. Management společnosti uvedl, že makroekonomické prostředí je čím dál náročnější, což však z jeho pohledu nemění význam produktů firmy pro spotřebitele. Pro současný kvartál čeká vedení tržby 935 – 945 mil. USD a upr. zisk na akcii 44 – 46 centů, nad odhadem trhu 44 centů. Celkově hodnotíme výsledky a výhled jako mírně pozitivní.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.