Elitní beachvolejbal se do Ostravy vrátí už na konci května

3-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Elitní beachvolejbal se do Ostravy vrátí už na konci května
#Radosti#Úspěch

Tituly beachvolejbalových šampionů pod vysokou pecí a drahocenné body do olympijské kvalifikace. O ty se bude hrát od středy 31. května do neděle 4. června v Dolních Vítkovicích na turnaji J&T Banka Ostrava Beach Pro. Letos opět jako součást nejvyšší kategorie světové série ELITE 16 pro 16 nejlepších týmů v kategoriích žen a mužů. J&T Banka je již tradičním generálním partnerem této akce.

Letošní ročník J&T Banka Ostrava Beach Pro je už pátý a nás opravdu těší, že stále posouváme jeho prestiž výš. O tom svědčí opakovaně příznivé hodnocení ze strany sportovců i mezinárodní federace, která nám dala důvěru být součástí elitní kategorie turnajů Beach Pro Tour a jako bonus i kvalifikace na olympiádu v Paříži,říká ředitel J&T Banka Ostrava Beach Pro Martin Duka.

Mezi nejlepšími beachvolejbalovými páry světa nebudou chybět ani české týmy, které mají důležitou šanci zabojovat o účast na olympijských hrách. Český volejbalový svaz má jako pořádající federace možnost požádat o divoké karty do hlavní soutěže i středeční kvalifikace. Na základě rankingu mají účast ve skupinové části zajištěnu domácí jedničky Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, kteří vybojovali skvělý titul na turnaji v brazilské Uberlândii.


Elitní beachvolejbal se do Ostravy vrátí už na konci května


Výběr a nasazování do turnajů je docela alchymie. Pro kvalifikaci na olympijské hry totiž vedle sebe existují hned tři žebříčky. Ten nejpřehlednější je  world ranking, kam se započítávají body z odehraných turnajů světové série. Počítá se ale také takzvaný entry ranking a samostatný olympijský ranking, které reflektují aktuální formu týmů v daném počtu turnajů. Páry tak musí velmi dobře volit, jakých akcí se zúčastní, aby si do budoucna zajistily co nejlepší postavení. Pro nás je z tohoto pohledu turnaj v Ostravě klíčový. Šanci na dobrý bodový příděl mají Kryštof Jan Oliva a Tadeáš Trousil, pro ně máme potvrzenu divokou kartu do hlavní soutěže. Do kvalifikace nasazujeme Jakuba Šépku s Tomášem Semerádem. V ženské soutěži si skupinovou fázi zahrají Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou, o postup z kvalifikace se musí poprat Markéta Nausch Sluková s Helenou Havelkovou,vysvětlil záludnosti olympijské kvalifikace a složitou taktiku při výběru týmů gestor beachvolejbalu Českého volejbalového svazu Vít Mařík.

Divokou kartu pro kvalifikaci dostaly Anna a Kateřina Pavelkovy, které vloni v kategorii do 18 let získaly evropský titul a podle Víta Maříka mají velkou šanci se prosazovat v příštím olympijském cyklu.

Součástí ostravského volejbalového týdne bude i republikové kolo Barevného minivolejbalu. „Právě aktivity rozvíjející sportování dětí a mládeže jsou při rozhodování o podpoře akcí zásadním měřítkem. A když se při beachvolejbalovém turnaji v Dolních Vítkovicích podíváte na tribuny nebo do fanzóny, vidíte zapálené fanoušky a desítky dětí s volejbalovými míči. Nemusím ani připomínat, jak zásadní je událost světové kvality pro dobré jméno našeho regionu, přičemž opakovaně pozitivní hodnocení turnaje svědčí o tradici, kterou chceme i nadále rozvíjet,“ říká Stanislav Folwarczny, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport.


Elitní beachvolejbal se do Ostravy vrátí už na konci května


„Zapálení pro věc, jasná vize přivést do Česka to nejlepší a založit tradici mezinárodního turnaje, který bude nás a naši krajinu reprezentovat v celosvětovém měřítku, to byl sen, který se daří plnit. Ani po čtyřech letech spolupráce nás nadšení turnaj posouvat dál a výš neopouští a jsem velmi rád, že stejné nadšení neopouští ani naše fanoušky. Právě díky jejich neutuchajícímu zájmu a skvělé práci organizátorů je ostravský turnaj pravidelně řazen mezi hráči k těm nejlepším, a to je ta nejkrásnější recenze pro nás všechny a naši zemi,“ vyzdvihuje ředitel J&T Banka Ostrava Ivo Enenkl důležitost výjimečných událostí pro Českou republiku a ostravský region jako takový.

J&T Banka Ostrava Beach Pro, Areál Dolní Vítkovice, Ostrava, 31. května – 4. června 2023.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.