ČEZ po solidních číslech za 1Q24 odepsal procento

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.



Úterní zveřejněná čísla o hospodaření české energetické jedničky ČEZ (-1,1 % d/d) rozhodně nezklamala, navíc společnost potvrdila i výhled na celý rok. Přesto akcie odmazaly více než procento. Opět jsme byli svědky klasické poučky „buy on rumors sell on news“, kdy investoři vybírali nedávné zisky. Tomu odpovídal i o něco větší než průměrný zobchodovaný počet kusů, i když na den oznámení výsledků by se dal očekávat objem vyšší. Finanční instituce pak končily smíšeně, Komerční banka (-0,9 %) ztrácela, naopak obě rakouské Erste Group (+0,4 %) i VIG (+0,7 %) rostly, stejně tak i Moneta (+0,7 %). V povýsledkové krasojízdě pokračoval i Gen Digital (+1,9 %).

 


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.