Pražská burza zakončila páteční obchodování mírně v červeném

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   




Páteční obchodování na evropských akciových trzích následovalo předchozí pokles zámořských trhů a po celý den byl na trzích znát negativní sentiment. Většina evropských akciových indexů v odpoledních hodinách odepisovala mezi 1 a 2 %.  Pražská burza se v tomto kontextu ještě relativně držela, když index PX odepsal 0,22 % na hodnotu 1 525,51 b. Pražský parket dnes nad vodou držely především akcie Moneta Money Bank (102,8 Kč, +1,38 %), ostatní likvidnější emise se obchodovaly v červených číslech. Předchozí růsty korigovaly zejména akcie Erste Group Bank (1 054,5 Kč, -1,08 %), nedařilo se ani Colt CZ Group (608 Kč, -0,98 %). Zobchodovaný objem dosáhl sotva poloviny dlouhodobého denního průměru.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.