Primoco chce postavit novou halu za 0,5 mld. Kč, letos čeká 5x vyšší tržby

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  




Zakladatel a gen. ředitel Primoca Ladislav Semetkovský uvedl v rozhovoru pro deník E15, že plánovaná nová výrobní hala v Krašovicích u Písku by měla stát cca 0,5 mld. Kč. Hala by měla firmě zvýšit produkci ze současných 6 letadel měsíčně na 25. Primoco letos zažádá o stavební povolení a samotná stavba by mohla začít za 2-3 roky. Semetkovský očekává, že letos firma dosáhne tržeb cca 500 mil. Kč, což by bylo zpětinásobení z loňských 103 mil. Kč. Za letošní rok pak chce uzavřít kontrakty za 1 mld. Kč. Informace považujeme za neutrální.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.