Akcie ČEZ táhly pražskou burzu níže

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.




Akcie ČEZu (-1,96 %) neudržely pozitivní směr a vrátily se níže směrem k lokálním minimům z předchozích dní, a to při relativně solidních objemech včetně 100 tis. kusů v závěrečné aukci. Nepomohla ani cena elektrické energie, resp. emisních povolenek, které naopak během úterní obchodní seance rostly. Finanční instituce se vyvíjely smíšeně, Komerční banka (+0,61 %) rostla, naopak Moneta (-0,97 %) a Erste Group (-0,45 %) ztrácely, stejně jako pojišťovna VIG (-1,31 %), která odmazala pondělní růst. Index PX nakonec uzavřel se ztrátou 0,6 % a celkový zobchodovaný objem (435 mil. Kč) byl mírně pod dlouhodobým průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.