ČEZ se solidním růstem v závěru týdne

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   




Páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo v poměrně optimistické náladě, když většina hlavních akciových indexů rostla o více než 1 %. S přibývajícím časem se sentiment spíše kazil, především kvůli zprávám z Blízkého východu, a intradenní zisky evropských indexů se takřka rozplynuly. Dařilo se především ropným společnostem a utilitám, zaostávaly spotřebitelské sektory. Pražská burza si držela konzistentní zisky po celý den a zakončila den silnější o 0,78 % na hodnotě 1.558,96 b. Dařilo se především akciím ČEZ (883 Kč, +2,73 %), přičemž za tento týden přidaly téměř 6 %. Lehkou korekcí si naopak prošly akcie Philip Morris ČR (15 680 Kč, -0,76 %) a VIG (731 Kč, -0,41 %). Zobchodovaný objem lehce zaostal za dlouhodobým denním průměrem.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.