Komentář k pražské burze

1-minutové čtení
J&T specialista


Pozitivní nálada z ranního otevření vyprchala již během dopoledne a pak hlavně po tiskové konferenci vlády, která přijala plošná opatření na uzavření ekonomiky kvůli boji s nákazou Covid-19. Ráno index PX sice otevřel +0,1 %, ale postupně se celková ztráta prohloubila až na -1,42 %

Pozitivní nálada z ranního otevření vyprchala již během dopoledne a pak hlavně po tiskové konferenci vlády, která přijala plošná opatření na uzavření ekonomiky kvůli boji s nákazou Covid-19. Ráno index PX sice otevřel +0,1 %, ale postupně se celková ztráta prohloubila až na -1,42 %. Akcie společnosti Avast i přes pozitivní provozní výsledky za 3Q a potvrzený celoroční výhled neudržely otevírací ceny 158,1 Kč a uzavřely na 153,1 Kč slabší o 2,14 %. Podobně Moneta Money Bank oznámila zvýšení celoroční výhledu, ale i tak její akcie ve středu ztratily 1,8 % a zavřely na 53,7 Kč. Ještě v hlubších ztrátách skončily další bankovní tituly - Komerční banka (-2,8 % d/d;  476 Kč) a Erste Bank (-2,0 % d/d;  483 Kč). Plusovými tituly byly pouze akcie České Zbrojovky (+0,7 % d/d;  290 Kč) a Stock Spirit (+1,9 % d/d; 69,8 Kč).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.