J&T BANKA získala mezinárodní investiční rating od Moody´s

1-minutové čtení

Agentura Moody´s dnes oficiálně přidělila J&T BANCE investiční rating Baa2 se stabilním výhledem. Banka se tímto krokem zařadila po bok několika elitních firem, které v Česku a na Slovensku investiční rating mají. Kromě jiného Moody´s oceňuje vybudovanou pozici banky v oblasti korporátního financování, a také diversifikovanou a stabilní vkladovou bázi.

„Dosažení mezinárodního ratingu je pro nás velký krok. Rating investičního stupně nám otevírá příležitost získávat kapitál na evropských a světových trzích. Dosažení takového hodnocení je pro nás pak také závazkem do budoucna,“ komentuje Štěpán Ašer, generální ředitel J&T BANKY.

Podrobné hodnocení Moody´s:

Mezinárodní ratingová agentura Moody´s přidělila rating dlouhodobých vkladů na úrovni Baa2 se stabilním výhledem a rating krátkodobých vkladů na úrovni Prime-2. Jedná se o ratingové ohodnocení na prestižním, tzv. investičním stupni. Dlouhodobé závazky s hodnocením Baa představují podle definice Moody´s „mírné kreditní riziko“. Krátkodobé závazky s hodnocením Prime-2 odráží „vysokou schopnost splácení“ těchto závazků.