Nové platební karty zdobí motiv Leonarda da Vinci

1-minutové čtení

Design platebních karet J&T BANKY souzní s myšlenkami, které banka zastává. „Bez vynaložení energie se věci nerozhýbou a ani v pohybu nezůstanou.“ Právě tak funguje perpetuum mobile od Leonarda da Vinci, u kterého našla autorka návrhu, Kristýna Drinková, studentka z Fakulty výtvarných umění VUT v Brně, inspiraci.

„Dlouhodobě své jméno spojujeme s uměním, a proto není překvapením, že při tvorbě nového designu platebních karet jsme oslovili mladé umělce z vybraných ateliérů grafického designu napříč celou republikou. Vítězný návrh nás pak zaujal minimalistickým zpracování a myšlenkou návrhu, které dobře odrážejí hodnoty privátní banky,“ říká Rastislav Vranka, ředitel oddělení internetového bankovnictví a platebních karet.

„Platební karta nemusí být jen kouskem plastu sloužícím k finančním transakcím, ale také malým uměleckým dílem. Karty jsem koncipovala směrem k typickému klientovi J&T, odrážejí užitek a cit pro detail. Záměrem bylo zobrazení myšlenky, že bez vynaložení energie se věci nerozhýbou a ani v pohybu nesetrvají. To parafrázuji použitím odkazu na da Vinciho perpetuum mobile,“ vysvětluje svůj záměr autorka výherního návrhu karet J&T BANKY.

Kristína není v designu žádným nováčkem, se svými návrhy zabodovala už například v Talent designu s vizuální identitou Kina Art nebo v soutěži Nejkrásnější české knihy s publikací BRNOX. Průvodce brněnským Bronxem.

J&T BANKA nabízí platební karty hned v několika v programech Mastercard včetně exkluzivního World Elite. Jako jedna z mála bank na trhu pak nabízí mobilní platby Apple Pay i Google Pay. K doplňkovým službám patří také členství v programu Priority Pass, cestovní či golfové pojištění nebo asistenční či Concierge služby.