J&T BANKA nabízí dluhopisy EPH Financing CZ

2-minutové čtení

J&T Banka, v roli manažera emise, od 30. září nabídne dluhopisy společnosti EPH Financing CZ, která je 100% dceřinou společností Energetického a průmyslového holdingu.

J&T Banka, v roli manažera emise, od 30. září nabídne dluhopisy společnosti EPH Financing CZ, která je 100% dceřinou společností Energetického a průmyslového holdingu. Cenné papíry v nominální hodnotě 1000 Kč se splatností v roce 2018 ponesou roční úrokový výnos ve výši 4,2 %. Kupon bude vyplácen pololetně, vždy v březnu a v září. Emise dluhopisů v celkové hodnotě 2 miliardy korun je na základě schváleného prospektu nabízena veřejně a očekává se její obchodování na pražské burze cenných papírů.
„Emise nám umožní optimalizaci stávajícího zadlužení skupiny,“ říká Pavel Horský, finanční ředitel a člen představenstva Energetického a průmyslového holdingu, a.s. (EPH) a dodává: „Firma patří k předním středoevropským energetickým skupinám a je jedním z nejdůležitějších strategických investorů v daném odvětví v regionu.“
„Jsem rád, že díky nominální hodnotě 1000 Kč můžeme tuto zajímavou investici do energetiky s pevným výnosem zprostředkovat i drobným investorům,“ říká Daniel Drahotský, ředitel divize Finanční trhy J&T BANKY.
Aranžérem emise dluhopisů je J&T IB and Capital Markets, manažerem, administrátorem a kotačním agentem je J&T Banka. Právní poradenství poskytla společnost PRK Partners. Dluhopisy EPH Financing CZ jsou k dispozici prostřednictvím privátních bankéřů a poboček J&T Banky.


O EPH:
Energetický a průmyslový holding, a.s., (EPH) je přední středoevropská energetická skupina, jeden z nejdůležitějších strategických investorů v daném odvětví a regionu. Klíčovými pilíři podnikání EPH jsou dva významné sektory - energetika a plynárenství. Struktura EPH umožňuje poskytovat kompletní řetězec činností energetického odvětví.