J&T ARCH INVESTMENTS uzavřel druhý kvartál s korunovým zhodnocením 3,85 %

2-minutové čtení

Fond kvalifikovaných investorů J&T ARCH INVESTMENTS navázal na předchozí silná čtvrtletí a nadále pokračoval ve velmi solidním růstu. Druhé čtvrtletí letošního roku tak uzavřel se zhodnocením ve výši 3,85 % v případě korunové třídy investičních akcií, respektive 2,82 % v případě třídy eurové. Za posledních dvanáct měsíců pak dosáhlo vyhlašované zhodnocení korunové růstové třídy investičních akcií 14,93 %, v případě eurové růstové třídy pak 8,84 %.

Pokračující robustní zhodnocení největší investiční platformy opírající se o partnerství s Danielem Křetínským, zejména pak přecenění podílu ve skupině Energetický a průmyslový holding a ve společnostech EC Investments a Supratuc2020, bylo hlavní příčinou pozitivního výsledku.

Fond na konci března vydal dvě nové dividendové třídy investičních akcií (J&T ARCH IN CZK HD a J&T ARCH IN EUR HD) od druhého kvartálu proto bude J&T ARCH vyhlašovat čtyři ceny investičních akcií. Korunová dividendová třída se za dané období zhodnotila o 3,76 % na 1037,6 Kč[1]. Eurová dividendová třída dosáhla zhodnocení 2,85 % a druhý kvartál tak uzavřela na hodnotě 51,425 eur[2] za jednu akcii. Hodnota růstové korunové třídy investičních akcií pak ke konci kvartálu činila 1,3856 Kč za jednu akcii, respektive 1,2828 eur za jednu akcii.

Primární úpis nových investičních akcií ve druhém čtvrtletí činil 2,9 miliardy Kč (zhruba 123 milionů eur) a objem aktiv fondu k 30. červnu 2023 tak po jeho zohlednění dosáhl 39,79 miliardy Kč (tedy 1,68 miliardy eur).

S detaily hospodaření fondu se lze seznámit v dopise investorům.

[1] Hodnota CZK dividendové třídy investiční akcie k 30. 6. 2023 je 1 037,6487 CZK.

[2] Hodnota EUR dividendové třídy investiční akcie k 30. 6. 2023 je 51,4246 EUR.