J&T BANKA nabízí 5leté eurové dluhopisy panevropské loterijní skupiny SAZKA Group

1-minutové čtení

J&T Banka ode dneška nabízí pětileté eurové dluhopisy společnosti SAZKA Group a.s., jedné z největších loterijních skupin na evropském kontinentu. Cenné papíry se 4% ročním úrokem vypláceným kvartálně mají nominální hodnotu jeden tisíc euro a budou nabízeny v celkovém objemu až 200 milionů euro. Skupina SAZKA Group v roli ručitele dluhopisy vydává prostřednictvím své 100% dceřiné společnosti SAZKA Group Financing a.s.

Petr Stöhr, finanční ředitel společnosti SAZKA Group uvádí: „Skupina prošla za poslední tři roky fenomenálním růstem a stala se jedním z nejvýznamnějších hráčů na evropském loterijním a herním trhu. Za prvních šest měsíců letošního roku SAZKA Group vygenerovala provozní zisk (modifikovaná EBITDA) ve výši 200 miliónů euro a čistý zisk přesahující 91 miliónů euro. Vydávaný dluhopis podpoří náš další rozvoj, a to jak v podobě organického růstu stávajících aktiv, tak případnou strategickou, geografickou expanzi. 

Úrok na nových dluhopisech splatných v prosinci 2022 bude vyplácen kvartálně, vždy dvanáctého v měsíci březnu, červnu, září a prosinci. Dluhopisy budou obchodovány na bratislavské burze cenných papírů a investoři je mohou získat prostřednictvím J&T Banky v České a Slovenské republice. „Loterijní byznys je založen na zákonech statistiky. Je v čase stabilní, minimálně závislý na výkyvech hospodářského cyklu, a proto poměrně velmi přesně plánovatelný. Navíc, dceřiné společnosti SAZKA Group mají dominantní postavení na všech svých lokálních trzích. To všechno jsou faktory, které z nabízených dluhopisů při 4% úroku činí velmi zajímavou investiční příležitost,“ říká Daniel Drahotský, ředitel divize Finanční trhy J&T Banky.

Emisi aranžovala společnost J&T IB & Capital Markets. Právní poradenství poskytla společnost PRK Partners. Název emise je SG 4,00/2022 (ISIN SK4120013475.)