Navigace

Buddha Bar láká na nové letní menu

Pan-asijské speciality jsou na jídelním lístku Buddha-Baru již tradicí, menu se tu však několikrát ročně proměňuje. Přijďte ochutnat, jaké nové delikatesy pro vás šéfkuchař Jan Voráček připravil. V restauraci můžete uplatnit i své Magnus body.

Grilovaná pražma s omáčkou z citronové trávy

V jednoduchosti je síla. Tohle známé heslo měl na paměti i šéfkuchař Jan Voráček, když se při přípravě receptu na grilovanou pražmu nechával volně inspirovat svým dávným francouzským předchůdcem. K rybě proto podává svěží, sladkokyselou, malajskou omáčku z citronové trávy, blanšírované pak choi a olej z thajské bazalky. Výsledný dojem nenuceně dotváří salátek z koriandru a smažené thajské bazalky, jejíž vůně připomíná anýz a chuť je velmi mírně štiplavá a peprná. 

 

Vepřová panenka s omáčkou z citronové trávy a kokosu

Jestli máte chuť na něco výživného, pak si z nabídky vyberte jemnou vepřovou panenku marinovanou v houbové sójové omáčce. V pánvi ji doprovází kořenová zelenina a edamame: nezralé sojové boby podobné fazolkám, jež by mohly svými účinky na lidské zdraví a obsahem různých cenných látek kandidovat na superpotravinu roku. Jako přílohu dostanete lahodné domácí krokety z tamarindu a brambor. Svěžest celému pokrmu dodává omáčka z kokosového mléka a citronové trávy.

 

Letní osvěžující drink Lover Dream

Tento lahodný letní osvěžující drink se jmenuje Lover Dream. Základ jeho chuti tvoří zmrzlina z dužiny mladého kokosu a kokosových hoblin. Tu doplňují tři druhy rumu a oříškový likér, který odkazuje na zdobení Itim Kati, který byl koktejlu inspirací, praženými ořechy. Podává se se lžičkou z bambusu v kokosové skořápce položené na kamenech a suchém ledu. Je to sen, do kterého se prostě zamilujete.

 

Lemon tuna rolls

Skvost mezi tuňáky. Fascinující ryba. Vzácný, málo dostupný, a přesto, nebo právě proto, nejvyhledávanější. To jsou jen některé z častých charakteristik tuňáka modroploutvého, jehož delikátní maso oceňují labužníci po celém světě. Jan Voráček pro vás vymyslel vlastní úpravu této ryby v podobě rolek s tuňákem v sashimi kvalitě a sýrem Philadelphia. Svěží chuť jim dodává shiso list a kůra z limetek a citrónů. Výsledek je dotuněn omáčkou onagi yuzu.

 

 

Letní degustační menu Magnus pro 1 osobu

Welcome drink

Koktejl Wabi

Campari infuzované jasmínovým květem, yuzu, brusinka, máta, prosecco

 

Předkrmy

Grilovaný chřest s wasabi vinegretem

Smažená tygří kreveta s kokosovo-bazalkovou omáčkou

 

Hlavní jídla

Vepřová panenka s omáčkou z citronové trávy a kokosu

Thajské červené krevetové kari s yuzu

 

Dezert

Kokosová rýže s mangem

 

Nápoje

Sklenička vína

Rýnský ryzlink 2017 pozdní sběr Kolby, Mikulov 

nebo

Cabernet Sauvignon 2016 pozdní sběr Kolby, Mikulov

Káva/čaj

Voda