Tenisová zahrada - balzám pro oči i duši

2-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Tenisová zahrada - balzám pro oči i duši
#Radosti#Umění

Ještě několik týdnů máte možnost zavítat do zahrady pražského Uměleckoprůmyslového muzea, která se proměnila doslova v zahradu tenisovou. Probíhá zde výstava fotografií z knihy ONE:LOVE od Radky Leitmeritz a dává tak nahlédnout do tenisového světa očima této úspěšné fotografky. Cílem není jen oslava a znázornění fenoménu českého ženského tenisu, ale také snaha vytvořit příjemné a inspirativní prostředí, oázu klidu uprostřed rušných a horkých letních dnů. 

Malá ukázka fotografií z výstavy:


Tenisová zahrada - balzám pro oči i duši


Tenisová zahrada - balzám pro oči i duši


Tenisová zahrada - balzám pro oči i duši


Tenisová zahrada - balzám pro oči i duši


Tenisová zahrada - balzám pro oči i duši


TENNIS GARDEN. RADKA LEITMERITZ, ONE:LOVE BY COURT SUPREMES

30. 05. 2023 – 30. 07. 2023, Uměleckoprůmyslové museum v Praze – volně přístupná zahrada, ulice 17. listopadu 2, 110 00 Praha 1

Otevírací doba: úterý 10 – 20 hodin, středa až neděle 10–18 hodin, pondělí zavřeno


Radka Leitmeritz: Antuka je bojiště. Hráčky tam jsou samy za sebe

Radka Leitmeritz

Fotografka, původem z Litoměřic, pracovala v Mnichově, Paříži a New Yorku, dnes žije a tvoří v Los Angeles. Právě v Paříži se setkala se životním a profesním partnerem – německým fotografem Rene Hallenem, s nímž vytvořila uměleckou dvojici Rene & Radka. Stala se tak vůbec první českou fotografkou, která publikovala, a dosud publikuje, své práce v mezinárodních edicích časopisů, mezi něž patří T–Magazine, Vogue, Wallpaper, W, Vanity Fair, Variety, Hollywood Reporter, Harper’s Bazaar, L’Officiel, Wall Street Journal, Elle, Numero, In Style či New York Magazine.

Je autorkou řady reklamních kampaní pro luxusní módní a kosmetické značky, se prosadila i na umělecké scéně. První samostatnou výstavu Moonage Daydream uvedla v Berlíně (2006), následovaly další v Paříži, New Yorku a na mnoha jiných místech po celém světě.

Od roku 2019 vzniká ve spolupráci s vedením tenisového okruhu WTA a značkou Porsche, která dlouhodobě podporuje světový tenis, samostatný projekt Radky Leitmeritz COURT SUPREMES, mapující největší osobnosti historie světového ženského tenisu, jehož součástí je právě vycházející kniha a výstava ONE:LOVE.

Rozhovor s Radkou nejen o výstavě Tennis garden si můžete přečíst zde.
Video a audio záznam rozhovoru: Youtube, SpotifyApple podcastsGoogle podcastsLink na mp3.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.