Na pražské burze panuje letní obchodování

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.



Investoři vzhlíží ke čtvrtečnímu setkání centrálních bankéřů v americkém Jackson Hole ve snaze odhadnout budoucí vývoj úrokových sazeb v zámoří, což bude mít prakticky vliv na kapitálové trhy globálně. S tím, jak chybí další makroekonomická data a výsledková sezóna je na svém konci, s Nvidia ve středu po závěru obchodování, schází další katalyzátory pro budoucí trend. Velmi slabá aktivita byla patrná i na domácí burze, kde se relativní zobchodované objemy částečně přesouvají z akcií do dluhopisového trhu, když se investoři snaží ještě zafixovat aktuální vysoké úrokové výnosy na následujících 3-5 let. Domácí index PX zakončil na 1357,6 b. či +0,3 % d/d za velmi podprůměrného objemu 131 mil. Kč. Tahounem indexu byla Erste Group (806,8 Kč, +1,0 % d/d), kde se po nedávném poklesu vrátili kupci. Naopak prodejní objednávky posunuly o 0,9 % níže na 555 Kč akcie Colt.CZ. Na titulu se neobjevila výraznější tržní informace.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.