BCPP pod prodejním tlakem stejně jako zbytek Evropy před středečním Fedem

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.



Úterní obchodování na Burze cenných papírů Praha zaznamenalo pokles, kdy index PX (-0,8 % d/d) propadl na hodnotu 1530,2 bodu. Největší ztrátu mezi blue chips zaznamenaly rakouské finanční instituce VIG (-1,9 % d/d) a Erste Group (-1,0 %), ale i ČEZ (-0,8 %). Naopak v solidním růstu pokračovalo Primoco UAV (+6,6 %) po pondělním oznámení obří zakázky na dodání dronů pro evropského zákazníka. Inflační makro data na první pohled vyzněla pozitivně pro trhy, ale při detailnějším prozkoumání struktury stále zůstávají rizika ohledně pomalejšího poklesu základních úrokových sazeb. Objem obchodů (370 mil. Kč) zůstal podprůměrný.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.