Optimismus pokračuje, objemy rostou

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.



Ani v úterý domácí burza nepřerušila sérii rostoucích seancí, zakončila den silnější 0,38 % a prodloužila tak řadu na devět dní. Nic se nezměnilo ani na akciích rakouské Erste Group (0,73 %, 1 034 Kč), které si opět přidaly solidní zisky. Během dne se dokonce cena vyhoupla až nad úroveň 1 040 Kč. Jedinou stinnou stránkou nekončícího optimismu na titulu jsou klesající zobchodované objemy. Naopak na akciích ČEZu (0,58 %, 522,5 Kč), Monety (0,53 %, 85,25 Kč) i Komerční banky (0,05 %, 930 Kč) změnily majitele papíry za 200 mil. Kč u každého z nich. Z pohledu ceny se dále dařilo Pegasu (2,68 %, 844 Kč) a Philip Morris (1,78 %, 17 180 Kč), klesla naopak pojišťovna VIG (-0,76 %, 722 Kč).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.