Archa jako symbol naděje

2-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
Jiří Ochetz



Archa jako symbol naděje
#Umění#Radosti

V rezidenčním areálu Archa Smíchov, pro jehož první etapu jsme právě získali územní rozhodnutí, máme v rukávu rovnou designérské eso. Nejvýraznější česká designérka současnosti Lucie Koldová, která už deset let sbírá ocenění v tuzemsku i na světové scéně, s námi spolupracuje na podobě interiérů.


Společně s architekty z ateliéru Davida Chmelaře, který je autorem návrhu budov – bílých parníků plujících po Vltavě – vtiskne Lucie originální podobu společným prostorám. S jejím osvětlením či jinými designovými předměty se obyvatelé Archy setkají už při vstupu do domů, kterými bude prostupovat motiv vody i lodní detaily odkazující na blízkost řeky. Ta bude všudypřítomná hlavně díky výhledům z bytů, které lze s jistou dávkou fantazie připodobnit k rozhledu z kajut zaoceánských parníků.

Vstupní halou v bytových domech samozřejmě naše spolupráce s Lucií Koldovou nekončí. Dvojnásobná držitelka titulu Grand designér roku, umělecká ředitelka výrobce svítidel Brokis, která putují z Vysočiny do celého světa, designérka nábytku, šperků, ale také třeba brýlí bude navrhovat našim klientům interiéry na míru. To se týká zejména těch nejluxusnějších bytů v nejvyšších patrech.

Mít pro sebe něco výjimečného se ale nebude týkat jen nejvyšších pater. Pro dnešní generaci třicátníků už je například cestování takovou samozřejmostí, že než vyrazit na další zahraniční dovolenou, investují uspořené peníze raději do kvalitního kusu nábytku, třeba křesla. Jakkoli to pro mou jen o desítku let starší generaci může znít trochu překvapivě, tak se chování dnešních třicátníků od čtyřicátníků celkem významně liší a my jim v tom chceme jít naproti.

Aneb jak praví jedno dílo Krištofa Kintery: I’m not you. Mimochodem, křeslo Chips Lounge od Lucie Koldové navržené pro českou nábytkářskou firmu TON je dnes už ikonickým kouskem. Přidaná hodnota Archy Smíchov nemusí vůbec znamenat byt „narvaný“ drahým zařízením. Esteticky pozdvihnout bydlení může i pár dobře vybraných „bespoke“ kousků. Anebo jen jeden.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.