Pondělí v červeném

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.



Globální akciové trhy zahájily nový obchodní týden v červeném. Investoři se stále více a více začínají obávat zhoršující se situace ohledně vývoje nákazy Covid-19, resp. restriktivních opatření zaváděných jednotlivými vládami a jejich dopady na dotčené ekonomiky. Jako tradičně nejvíce reagovaly cyklické tituly v čele s finančními institucemi, kterým navíc nepomohla informace o možných podezřelých transakcích několika velkých bankovních skupin. Na domácí scéně tak klesala rakouská Erste Group (-3,1 % d/d) a Moneta (-2,5 %). Tradičně defenzivně v rámci sektoru se zachovaly Komerční banka (-0,3 %) i pojišťovna VIG (-0,1 %). Překvapivě se ke klesajícím akciím přidala i defenzivní O2 CR (-2,7 %). Jediným růstovým titulem byla mediální skupina CME (+1,6 %). Nicméně v tomto případě se jedná jen o důsledek extrémně oslabující koruny (-2,4 % d/d vůči americkému dolaru). Klasické defenzivní tituly jako Avast (-0,6 %), Philip Morris (-0,7 %) nebo PFNonwovens (-0,5 %) pak klesaly do jednoho procenta, stejně jako ČEZ (-0,9 %).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.