Obchodování v očekávání brexitu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.



Pražská burza se přidala k ostatním trhům a v průběhu úterní seance si připsala mírné zisky. Celkový obrázek mohl dopadnout o dost lépe, pokud by akcie ĆEZu (-0,37 %, 540 Kč) nezakončily v mínusu. Bohužel neudržely ranní zisky, kdy se přiblížily k úrovni 550 Kč. Druhým, i posledním, titulem, který ztrácel, byla rakouská Erste Group (-0,19 %, 751,8 Kč). Pokračovala v propadu ze začátku týdne kvůli negativnímu vlivu zdanění bankovního sektoru v Rumunsku. Zároveň se jedná též o titul s velikou vahou v indexu, a tak ani solidně rostoucí CME (+1,39 %, 73,2 Kč), Avast (+1,79 %, 85,5 Kč) i O2 CR (+1,04 %, 244 Kč) nepomohly indexu PX k vyšším ziskům.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.