Praha neudržela tempo s Evropou

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.



Přestože byly horší výsledky hospodaření společnosti ČEZ (-1,81 %) způsobeny také jednorázovými položkami, i tak  po jejich zohlednění to nedopadlo pro českou jedničku kapitálového trhu zrovna růžově. Situaci nezachránilo ani potvrzení výhledu na celý rok 2018 a investoři titul „odměnili“ téměř dvouprocentním poklesem. Vzhledem k vysoké váze v indexu PX tak jeho zásluhou Praha zaostala za pozitivní náladou na globálních akciových trzích. Ve světě  opět na chvíli převážil efekt dobré výsledkové sezóny nad hrozbou eskalace obchodní války. Před zítřejšími výsledky Moneta (-0,13 %) oscilovala těsně pod úrovní 76 Kč. Komerční banka (-0,53 %) a VIG (-0,24 %) mírně oslabily, zatímco Erste Group (+1,20 %) jako jediná zachytila vývoj na západ od našich hranic.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.