Opatrný růst na domácí scéně

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.



Praha jen velice chladně zareagovala na globální optimismus poté, co se napětí ohledně obchodní války mezi USA a Čínou na víkendovém setkání zástupců zemí G20 velmi uvolnilo. Ve svém překvapivém rally pokračovaly akcie O2 CR (+1,42 %), které k dnešnímu dni opustily prestižní index MSCI. Příslib dividendového výnosu ve vyšších jednotkách procent je pro investory velmi zajímavý. Nejaktivnějším titulem seance se stal ČEZ (+0,73 %), u kterého spory mezi managementem a minoritními akcionáři alespoň pro tento den přehlušila rostoucí elektrická energie i povolenky. Globální růst v Evropě tradičně táhl sektor finančních institucí, na domácí burze rostla střídmě rakouská Erste Group (+0,92 %), na zelené nule zavírala Komerční banka (+0,22 %), beze změny skončila pojišťovna VIG (+0 %) a na Monetě (-0,89 %) pokračovalo vybírání zisků.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.