Korekce výprodejů dlouho nevydržela

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.



Globální akciové trhy se na začátku nového týdne snažily alespoň částečně zkorigovat nedávné výprodeje. Nicméně Evropa se v druhé polovině obchodní seance otočila a velmi rychle veškeré dopolední zisky odevzdala. Navíc ještě celkem významně pokračovala směrem do záporného teritoria. Na jepičí život ranní korekce daly usuzovat nízké zobchodované objemy, minimálně na našem domácím trhu. Praha (PX 0,24 %, 1 110,4 b.) sice zakončila den v zeleném, ale daleko od svých maxim. Nejvíce pomohl sektor finančních institucí, který v pátek vedl ztráty a měl co umazávat. Posílily rakouská Erste Group (1,03 %, 1 033,5 Kč), Komerční banka (0,54 %, 928 Kč) a VIG (0,30 %, 678 Kč). Dále se k nim přidal už jen ČEZ (0,49 %, 508,5 Kč), který ale taktéž v závěru týdne dost ztratil. Před zítřejšími výsledky hospodaření propadl Philip Morris (-1,48 %, 17 300 Kč), nedařilo se ani dalšímu defenzivnímu titulu O2 CR (-0,71 %, 280,5 Kč).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.