Zážitková restaurace ECK v bratislavské lokalitě Devína je v provozu pouhé dva roky a už se stihla dostat mezi tisíc nejlepších restaurací světa. V renomovaném žebříčku La Liste získala 88 bodů ze sta a její šéfkuchař Daniel Tilinger si odnesl ocenění Talent roku.
Koncept ECK připomíná styl skandinávských moderních restaurací – je jednoduchý, čistý, přírodní a vzdušný. Atmosféra je tu vždy přátelská, rodinná a uvolněná. Poutavým okořeněním je odvážné a extravagantní moderní umění nacházející se v různých koutech celého areálu. Objednat si tu lze pouze jednotné degustační menu a k němu si můžete vybírat ze širokého vinného lístku zahrnujícího tuzemská i světově proslulá vína.
Restaurace ECK se letos dostala do žebříčku poprvé a s 88 body se hned umístila v jeho první polovině. Jen pro srovnání – z českých restaurací uspěla pouze La Degustation, která již několik let získává michelinskou hvězdu a která v La Liste získala 81,5 bodu. Úžasného úspěchu dosáhl i slovenský šéfkuchař Daniel Tillinger, který si spolu s dalšími čtyřmi světovými šéfkuchaři odnesl cenu Talent roku.
Zařazení do prestižního žebříčku však není jediným úspěchem, kterého restaurace na podzim dosáhla. Získala i první místo v prestižní soutěži Star Wine List. Star Wine List je průvodce pro milovníky vína, který doporučuje a hodnotí bary či restaurace, kam zajít na víno.
Tip Pavlíny Salaba ECK Restaurant zavítá i do Prahy! Zatím nemůžeme prozradit víc, ale v dubnu se snad bude na co těšit. Pokud si přejete být o této události informováni, obraťte se na J&T Concierge nebo na svého privátního bankéře. | ![]() |