Akcie ČEZu na růstové vlně

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.




Akcie ČEZu (+1,5 % d/d) rostly pátý den v řadě a významně se přiblížily k úrovni 850 Kč. Vidina slušné dividendy jednoduše láká investory nehledě na kontroverze v podobě potencionálních hrozeb v souvislosti s mimořádným zdaněním nebo rozdělením společnosti. Finanční instituce, kromě pojišťovny VIG (-0,9 %), též poskočily výš, nicméně jen kolem půl procenta, konkrétně Komerční banka (+0,4 %), Erste Group (+0,7 %) a Moneta (+0,5 %). Mírná zima pak vůbec nesvědčí akciím společnosti TMR (-2,8 %).


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.