ČEZ přibrzdil růst, vítězem dne ale akcie Monety

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   




Poslední lednové páteční obchodování na evropských akciových trzích probíhalo v poměrně poklidném duchu, když se většina hlavních indexů příliš neodchylovala od včerejších závěrečných úrovní. Ze sektorového pohledu se nejvíce dařilo ropným a realitním společnostem. Za kratší konec naopak tahala síťová odvětví a spotřebitelský sektor. Pražská burza pokračovala v sérii růstových dní, kterou natáhla už na 6 dní a zakončila pátek o 0,76 % silnější na hodnotě 1330,4 b. Akcie ČEZ (920 Kč, +0,55 %) sice neudržely ranní zisky, ale i po chvilkovém propadu na 875 Kč se dokázaly zotavit a navázaly na silně nadprůměrné objemy z posledních dvou dní. Vítězi dnešního obchodování se nicméně staly akcie Moneta Money Bank (81 Kč, +2,92 %) a Komerční banky (725 Kč, +1,75 %). V červených číslech uvízly pouze akcie pojišťovny VIG (584 Kč, -0,85 %), byť při pouhých 913 zobchodovaných kusech. Zobchodovaný objem překonal dlouhodobý denní průměr, přičemž obchody s akciemi ČEZ představovaly téměř 75 % tohoto objemu.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.