CSG: Zakázky na velkorážní munici na 6 let dopředu, restart závodu v Itálii

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  




Majitel a generální ředitel Czechoslovak Group (CSG) Michal Strnad uvedl v rozhovoru pro Reuters, že od začátku války na Ukrajině společnost zvýšila výrobu dělostřelecké a tankové munice desetkrát. Poptávka po velkorážní munici je nyní tak silná, že společnost má v tomto segmentu zakázky na 6 let dopředu a investuje do nových kapacit ve svých závodech na Slovensku, v Srbsku a ve Španělsku. CSG rovněž plánuje obnovit výrobu v nyní nečinném závodě na střelný prach a nitrocelulózu v Itálii. Právě tyto nezbytné součásti velkorážní munice představují podle Strnada nejvážnější „úzké hrdlo“ v tomto segmentu výroby v Evropě. V jiném rozhovoru pro agenturu Bloomberg Strnad uvedl, že by rád u CSG dosáhl ocenění na podobných násobcích vůči zisku, jako má největší německý zbrojař Rheinmetall. Strnad nicméně podle svých slov nikdy nepřemýšlel o prodeji podílu ve firmě, přestože dostává často nabídky. Komentář k silné poptávce po velkorážní munici je příznivý pro budoucí hospodaření společnosti a dluhopisy CSG 8,00/2028, které se obchodují na pražské burze.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.