Gevorkyan: Po akvizicích v Polsku a Švédsku firma cílí na tržby 90 mil. EUR

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  




Společnost Gevorkyan oznámila, že dokončila akvizici společnosti Altha Powder Metallurgy z polského Radomu, která stejně jako Gevorkyan působí v práškové metalurgii. Gevorkyan od firmy převezme portfolio zakázek, ale její výrobu přesune do svého vlastního závodu ve Vlkanové na Slovensku, kde je větší míra automatizace a tím efektivnější produkce. Gevorkyan se zároveň dohodl s významnou švédskou strojírenskou skupinou SKF, jejímž je dlouhodobý dodavatelem, že od ní převezme část výroby zaměřenou na práškovou metalurgii, což bude pro SKF výhodnější než vlastní výroba. Po těchto akvizicích chce Gevorkyan letos dosáhnout tržeb cca 90 mil. (loni 75 mil. EUR) a přiblížit se tak stomilionové hranici. Firma také jedná o možném převzetí provozu v americké Pensylvánii. Dokončení akvizic a potvrzení výhledu na další růst hodnotíme mírně pozitivně.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.