CSG: Nizozemsko objednalo devět houfnic Dita pro Ukrajinu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Pavel Ryska pracuje jako senior analytik v Research týmu, který patří do divize finančních trhů. Jádrem jeho práce je analýza hospodaření firem, které mají své akcie či dluhopisy na veřejném trhu, tedy burze.  



Podle informací českého tisku včera Nizozemsko objednalo u české zbrojovky Excalibur Army devět samohybných houfnic Dita. Výrobce Excalibur Army je dceřinou společností Czechoslovak Group (CSG). Hodnota zakázky nebyla sdělena s tím, že detaily kontraktu jsou neveřejné. Samohybné houfnice Dita s dostřelem až 39 km půjdou po dokončení a otestování rovnou na Ukrajinu. Objednávka má být součástí velké zakázky ze strany Nizozemska, která zahrnuje dvě české zbrojařské firmy. V souvislosti se zakázkou navštívil v tomto týdnu náčelník štábu nizozemské armády Onno Eichelsheim závod Excalibur Army ve Šternberku. Zpráva o nové zakázce je podle nás pozitivní pro hospodaření firmy zhruba v nejbližších dvou letech. CSG má na pražské burze dluhopisy 8,00/2028.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.