ČEZ po výsledcích pod silným prodejním tlakem

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Milan dělí svou makléřskou činnost na dvě části – exekuční a konzultační. Exekuční se skládá z přijímání klientských pokynů a jejich realizace na trzích. Konzultační je tvořena rozhovory s klienty, nejčastěji o akciích a dluhopisech.   




Pražská burza zažila ve čtvrtek největší propad od začátku března, když index PX oslabil o 0,8 % d/d na hodnotu 1483,1 b. Hlavní příčinou byl velký prodejní tlak na akciích ČEZ (835,5 Kč, -6,1 % d/d). Samotné výsledky ČEZ byly dle tržních očekávání, nicméně výrazně negativní sentiment na titul přinesl zejména masivní meziroční pokles čistého zisku, který byl ovlivněn mimořádnými daněmi. S výjimkou akcií Moneta Money Bank (98 Kč, -0,9 %) se dařilo především akciím bankovních domů – Komerční banka (820 Kč, +1,5 %) a Erste Group Bank (1 004,4 Kč, +1,4 %). Zobchodovaný objem lehce přesáhl dlouhodobý denní průměr.

 


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.