Zájem o ČEZ pomohl udržet index PX v zeleném teritoriu

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.




Praha nedokázala udržet krok s trhy na západ od našich hranic, potažmo v zámoří, a zakončila seanci na zelené nule. Přestože se americké burzy pohybovaly na nových maximech. Poslední inflační data (CPI) v zámoří, i když vyšší, nepřinesly změnu v projekcích na letošní snižování sazeb, a trhy se tak po několika dnech váhání vrátily zpět k růstu. Domácí index PX (+0,1 % d/d) „tížily“ zejména domácí banky, kde docházelo zřejmě k přelivu do polských bankovních titulů vzhledem k uvolnění tamních regulí na výplatu dividend z bankovních domů. Konkrétně Komerční banka ztratila -0,6 % d/d na 803,5 Kč a Moneta 0,3 % na 98,1 Kč. Erste Group (-0,1 %) i VIG (+0,1 %) byly bez větších pohybů, když druhá zmíněná pojišťovna v úterý zveřejnila solidní čísla. ČEZ (+1,7 %) zatím vypadá, že se odrazil od lokálního minima na úrovni 800 Kč, nicméně za velmi nízkých objemů. Avšak není vyloučeno, že riziko realizace pozic, zejména v souvislosti s nekončící zásobou zpráv ohledně potencionálního odkupu, ještě není zažehnáno.

 


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.