J&T BANKA spustila dlouhodobý investiční produkt

2-minutové čtení

Od začátku dubna nabízí J&T Banka pro své stávající i nové klienty dlouhodobý investiční produkt (DIP). Státem podporované investiční portfolio přináší vedle výhody v podobě příspěvku zaměstnavatele a daňových úlev naprostou flexibilitu ve složení portfolia a pravidelnosti či výše příspěvku.  

Dlouhodobý investiční produkt je určen jak pro investiční začátečníky, tak pro investičně znalé, kteří jej mohou do svého portfolia vhodně začlenit. Investování je pro významnou část české populace stále velká neznámá, a právě neznalost a s ní spojená nejistota jsou důvody, proč Češi s investováním často otálejí. Zejména zástupci mladší generace si jsou ale podle nedávného průzkumu J&T Banky vědomi, že nemohou v budoucnu spoléhat pouze na pomoc státu, ale musí myslet na zhodnocení vlastních úspor. „Zřízení dlouhodobého investičního produktu může být i díky podpoře státu způsobem, jak začít investovat už v brzkém věku a využít tak výhod složeného úročení,“ vysvětluje Petr Sklenář, hlavní ekonom J&T Banky.

DIP je však vhodný i pro starší investory. Oproti standardnímu penzijnímu připojištění či obdobným produktům z kategorie „spoření na stáří“ je možné složení portfolia měnit v čase, stejně tak lze měnit výši či pravidelnost příspěvku. Nespornou výhodou je možnost investovat za podpory zaměstnavatele, tedy jeho příspěvku. Pozornost by státem podporovanému produktu měli věnovat právě i zaměstnavatelé. Z jejich pohledu se může jednat o zajímavý benefit pro své zaměstnance, protože si mohou například snížit daňový základ až o 50 tisíc korun ročně. Zaměstnavatel ani zaměstnanec pak nemusí platit žádné odvody oproti navýšení mzdy.

V produktové nabídce DIP nabízí J&T Banka prozatím podílové fondy či dluhopisy. „Během roku budeme nabídku DIP postupně rozšiřovat o další produkty, a to například o ETF, akcie či různé certifikáty,“ říká Pavel Němec, Business Development Director J&T Banky. Vedení DIP je zdarma.