Nový vinný fond J&T Wine Fund je zrozený z vášně pro víno a přináší zajímavou alternativní investici

2-minutové čtení

Nově založený vinný fond J&T Wine Fund vyhledává atraktivní příležitosti v oblasti investičního vína a souvisejících aktiv. Iniciátorem vzniku fondu je Patrik Tkáč a odbornou poradkyní fondu je Miroslava Kučeráková, která je nejen spoluinvestorkou fondu, ale zároveň vyhledává a analyzuje vhodné investiční příležitosti. Fond v sobě mísí vášeň k vínu samotnému společně se zajímavou investiční příležitostí. Víno je unikátním typem investice, kterou ovlivňuje řada proměnných, podobně jako je tomu u umění. Fond o aktuálním objemu 3,5 milionu euro se nyní otevírá investorům.

Vína od profesionálních negociantů

Víno jako aktivum je závislé na spoustě faktorů – od nálady na trhu, přes chuť, až po klimatickou krizi. K vytvoření kvalitního portfolia, které je dlouhodobě schopné přinášet výnos, je však potřeba dokonalá znalost fungování obchodování s vínem v jednotlivých regionech a zemích. „Vína nakupujeme nejčastěji přímo od výrobců či primárních negociantů, ale příležitosti hledáme i na sekundárním trhu,“ vysvětluje strategii Miroslava Kučeráková, odborná poradkyně fondu a dále dodává: „Staráme se o celý proces od nákupu, přes kontrolu pravosti, logistiku, pojištění, skladování až po následný prodej.“

Lahve vína i za desítky tisíc eur

„Fond, který aktuálně čítá přes 9200 lahví, je zaměřen převážně na produkci francouzských vinařství. Vedle červeného vína v portfoliu najdete také Champagne či vína bílá, i ta totiž z hlediska času dokáží prokázat svou kvalitu a zajistit výnos,“ říká Miroslava Kučeráková s tím, že se při výběru vín do portfolia nevyhýbá ani dalším destinacím. Aktuální objem fondu je přibližně 3,5 milionu eur. Jednu třetinu fondu představují extrémně drahá vína v ceně tisíců až desítek tisíc eur za jednu lahev. Již tradičně do fondu investují i samotní vlastníci firmy, kdy prvním z nich byl Patrik Tkáč, zakladatel a výkonný ředitel J&T Finance Group.

Fond chce doručit investorům zajímavé výnosy

Vinný fond kvalifikovaných investorů vyhledává atraktivní příležitosti v oblasti investičního vína a souvisejících aktiv.  Víno představuje unikátní způsob zhodnocení investice. Zájemci o alternativní investování mohou do fondu vstoupit s minimální investicí 1 000 000 Kč a doporučený investiční horizont je pět let. Cílový výnos fondu je 10 % ročně. Obhospodařovatelem a administrátorem fondu je AMISTA investiční společnost, a.s.

Více na: www.jtwinefund.cz