Red Bull Ring není jen pro závodníky

5-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Concierge



Red Bull Ring není jen pro závodníky
#Concierge#Radosti

Rakouský Red Bull Ring máme většinou spojený s Velkou cenou Formule 1, nabízí toho však mnohem víc. J&T Concierge představuje ty nejzajímavější tipy na zábavu, kterou můžete zažít na horami obklopeném závodním okruhu u městeček Spielberg a Zeltweg. Psaly se tu příběhy velkých jezdců jako Jochen Rindt, Niki Lauda, ​​Michael Schumacher, Valentino Rossi nebo Marc Márquez.


Původní Österreichring byl postaven v roce 1969 a ještě tentýž rok se na něm konal závod na 1 000 kilometrů. Za rok už hostil první Grand Prix s více než 100 000 diváky. Od té doby se na okruhu udály desítky významných událostí světového měřítka. V roce 2011 byl okruh znovuotevřen a prošel velmi širokou modernizací. O tři roky později se do Rakouska vrátila GP Formule 1, a dokonce se tu konal i Red Bull Air Race. Aktuálně se na okruhu jezdí i MotoGP, které má smlouvu do roku 2025, kdy fanoušci pevně věří, že se znovu obnoví i na dalších pět let. Velká cena Formule 1 je zavázána až do roku 2030.


Co nejlepšího zažít na Red Bull Ring


3 stroje a Red Bull Ring

Celodenní intenzivní okruhové ježdění v Porsche, KTM X-Bow a formuli Renault. Během jednoho dne si zajezdíte hned ve třech skvělých strojích. Začnete jízdou v Porsche 718 Cayman S, dále přesednete do hbitého ultralight roadsteru KTM X-Bow a vrcholem budou jízdy s formulí Renault vybavené pneumatikami slick. Celkem za volantem těchto tří strojů na okruhu strávíte tři hodiny. Po celou dobu probíhá koučink od zkušených instruktorů.


KTM X-BOW & RED BULL RING

Celodenní kurz s ultralight supersportem KTM X-BOW, který nabízí vyváženou kombinaci technického výcviku na polygonu s následnými vzrušujícími jízdami přímo na okruhu. Začíná se s tréninkovými jízdami na polygonu 4 × 30 minut a následně jezdíte 2 × 30 minut, kdy první půlhodina je v konvoji pro nácvik průjezdu ideální stopy a poslední část je jen vaše. 


Driftování s KTM X-BOW

Celodenní řidičská zábava na zasněženém Red Bull Ringu! Driftujete s Porsche 718 Cayman S a KTM X-Bow. Zažijete zimní paddock a zajezdíte si bokem na perfektně udržovaném sněhovém polygonu. Nejdříve začínáte zahřívací jízdou v Porsche 718 Cayman S a následně prozkoumáte otevřený roadster KTM X-Bow.


Red Bull Ring není jen pro závodníky


Red Bull Ring Classics

Úžasná přehlídka historie motorsportu se sedmi sériemi, které stojí za to vidět. Zažijete skutečné závodní legendy a celou armádu velkolepých vozidel v akci, která vás vezmou na cestu do minulosti. Ponoříte se do fascinující historické technologie minulých dob. Jednoznačně na vás dýchne nostalgická nálada a energie přítomných nadšenců tohoto sportu.


DTM

Velkolepé závody, ve kterých prvotřídní jezdci bojují o vítězství v silných vozech GT3. Uspořádání této trati zajistí opravdu vzrušující divácký zážitek. Tato akce je vhodná pro celou rodinu. Čeká vás nezapomenutelný víkend plný emocí a bezstarostné rodinné zábavy. Všechny vstupenky zahrnují přístup do paddocku.


Offroad

Trénink ve cvičném areálu je následovaný jízdou v drsném offroad areálu. Jakmile s legendárním Land Roverem Defender projedete areálem testovací dráhy 4WD, okamžitě zapomenete na denní starosti. V Land Roveru Defender snadno zvládnete pavučinu kolejí, nakloněných cest, vlnobití, dřevěných cestiček, štěrkových koryt a cest všeho druhu – i těch, které lze zvládnout pouze s navijákem. Přesně v těchto chvílích dokazuje legendární Land Rover Defender, čeho je schopen skutečný terénní vůz.


Velká cena Rakouska

J&T Concierge má přístup k prémiovým vstupenkám do Speedclubu, které platí od pátku do neděle. Špičkový štýrský catering a otevřený bar včetně alkoholických nápojů jsou vám k dispozici ve všech dnech.  Součástí balíčku je parkovací místo, přidružený shuttle service do Speedclubu a služby concierge po dobu vašeho pobytu. Užijete si tak výjimečný výhled, vstup na privátní terasu hotelu Schönberghof a jeho přidruženou zastřešenou tribunu.


Red Bull Ring není jen pro závodníky



Kde se ubytovat


Hotel G'Schlössl Murtal

Hotel byl postaven v roce 1898 jako zámeček na chov koní. Nachází se uprostřed idylického zámeckého parku a nabízí opravdu stylově zařízené pokoje a apartmá. Velmi hezké relaxační wellness se rozprostírá na více jak 600 m2. Nechybí ani fitness, SPA procedury a vynikající gastronomie.


Hotel Steirerschlössl

Secesní hotel s rodinnou atmosférou, který nabízí moderně a vkusně zařízené pokoje. Příjemná restaurace Hauben servíruje štýrskou kuchyni s mezinárodními akcenty. Na své si zde přijdou milovníci vína. Jejich vinný sklípek ukrývá mnoho zajímavých vín dobrých ročníků z celého světa. Hotel bohužel nemá SPA, ale nachází se přibližně 10 minut autem od okruhu.


Hotel Gablhofen

Hotel se svými impozantními hradbami, vodním příkopem a čtyřmi majestátními věžemi, které nyní poskytují exkluzivní vícepatrová apartmá, vytváří velmi romantickou atmosféru, kterou ocení hlavně páry. Přes zámecký příkop vede dřevěný padací most a moderní vchod s prosklenou střechou je krásnou designovou kombinací.


Věděli jste, že…

… ikonickou dominantou Red Bull Ringu je gigantický ocelový býk uprostřed závodní dráhy? Celá plastika včetně oblouku dosahuje výšky 17,2 metru a hmotnosti 68 tun. Základ pro býka tvořilo 44 tun oceli zalité do 950 tun betonu.


… okruh má pouhých 10 zatáček a je dlouhý 4,318 km? Vybavení celého areálu je jedinečné a v rámci světového měřítka se kvalitou drží na nejlepších pozicích. Najdete tu jak velmi dobře vybavenou kavárnu, tak restauraci Bull’s lane, která je situovaná přímo nad cílovou rovinkou. Přímo pod ní se nachází „walk of fame”, tunel s galerií slavných pilotů F1.


… nedaleko okruhu, v alpské oblasti Murtal, si můžete užít na 168 kilometrů kvalitních sjezdovek? Lyžařská střediska zde obsluhují 70 lyžařských vleků. Středisko Kreischberg uspokojí i ty nejnáročnější lyžaře a je vzdáleno pouhých 40 minut jízdy od Red Bull Ringu.


Tip Pavlíny Salaba
Tipy nPavlína Salaba J&T Consierge
Ve většině případů jsou námi uvedené zážitky oblíbené především u pánů. Pokud nechcete trávit čas bez své drahé polovičky, udělejte si zastávku ve Vídni a dopřejte si společnou romantiku, která nebude pouze pomyslnou třešničkou na dortu, ale i příjemným zkrácením cesty.  Zajistíme vám to nejlepší ubytování, tipy na restaurace, bary a pomůžeme s programem, který si užijete v páru oba.

Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.