Daytrip: Když za dobrodružstvím, tak bez starostí.

3-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Daytrip: Když za dobrodružstvím, tak bez starostí.
#Byznys#Starosti#J&T Ventures

Od určité chvíle v životě se čas stane maximální prioritou. V byznyse i soukromí. Volného času zkrátka není tolik a povinnosti se kupí jedna za druhou. Když si pak dopřejete dovolenou, mělo by jít o čas, kdy nemusíte řešit nic důležitého. Jenže realita je jiná. Už příprava na dovolenou bývá samé plánování a administrativa, a co teprve když chcete poznávat okolí po vlastní ose. Jde to ale i jinak.


Co si vyberete? Když pojedete vlastním autem, získáte naprostou svobodu. Dlouhé řízení ale rozhodně není odpočinková aktivita a navíc se oberete o komfort a často i celý den v destinaci. Nebo poletíte letadlem a pak vás čeká volba mezi masovými fakultativními výlety od cestovní kanceláře či půjčením auta v neznámé zemi se složitým papírováním, pojištěním a odpovědností. Navíc ve spoustě historických měst je pak problém řešit a hledat parkování. A proto je tu třetí cesta – Daytrip. Úspěšná česká služba, která se rozrostla po celém světě od Ameriky až po Asii. Díky ní si užíváte dovolenou, jak chcete, a profesionální řidič vás na cestách odveze kamkoli. Přesně na čas a tak, jak si představujete.

Řidič, který rozumí vám i okolí

Služba funguje tak, že si na webu jednoduše zadáte čas, druh cesty a vyberete si z nabídky vozů. Daytrip vám pak navrhne zajímavá místa, která si do itineráře cesty můžete přidat. Cestujícímu pak zbývá jen se dobře naladit a v daný čas očekávat příjezd řidiče. Nezáleží, jestli jste v Mexiku, ve Vietnamu nebo chcete s batohem přejet z Barcelony do Málagy. Službu vždy poskytuje profesionální řidič, který mluví anglicky a vyzná se v okolí. To znamená, že objednavatele nečekají hodiny bloudění – a navíc se dozví něco zajímavého přímo od místního člověka, který počká, než si prohlédne památky a přírodní úkazy. Zajistit je možné i co nejefektivnější služební cestu. Možností je nespočet.

Že je o takový druh cestování zájem, ukazuje úspěch české služby po celém světě. Za minulý rok firma zdvojnásobila své tržby oproti roku 2019 a působí ve více než 90 zemích, s více než 5 000 řidiči a 70 zaměstnanci. Zejména u občanů USA a Kanady se těší Daytrip velké oblibě a nedávný průzkum mezi zákazníky prozradil, že drtivá většina z nich službu využívá právě při cestách, na nichž chtějí poznat něco nového. Nejoblíbenějšími benefity jsou pak podle průzkumu úspora času a starostí, zákaznický servis 24/7 v závěsu s profesionální službou řidiče.

Markéta Bláhová
Spoluzakladatelka startupu Daytrip

„J&T Ventures investičně podporuje startup Daytrip již od roku 2017. Od začátku jsme viděli obrovský potenciál startupu operujícího na obrovském trhu, který s kombinaci tailor-made služby nabízí unikátní cestovatelský zážitek svým klientům. V raném stádiu jsme vsadili nejen na skvělou propozici, ale i na zkušený tým zakladatelů, který se úspěšně dokázal popasovat s covidovou krizí. Každoročním překonáváním historických výsledků nám dokazuje, že mít Daytrip v portfoliu byla správná volba.“

Zuzana Ondrejová
Principal, J&T Ventures


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.