Závěr měsíce přinesl zvýšené objemy

1-minutové čtení
J&T specialista
sdílení

Martin Holman je Equity and Fixed Income Trader J&T banky se zaměřením na obchodování akcií a dluhopisů. Zároveň také vykonává činnost „market makera“ na pražské burze za J&T banku a je odborníkem na psychologii trhu a vyhodnocování ideálních tradingových příležitostí.




Globální trhy během úterní obchodní seance přešlapovaly na místě, když investoři vyčkávali na středeční zasedání FEDu, umocněné burzovními svátky na starém kontinentě. Vyčkávací mód byl v Praze navíc dále podpořen čekáním na čtvrteční zasedání ČNB, kde nepanuje jasná shoda na míře snížení základní úrokové sazby. Zveřejněné výsledky rakouské Erste Group (+0,23 %) rozhodně nezklamaly, i když prvotní reakce trhu byla celkem negativní. Byli jsme tak svědkem klasické situace „buy the rumour, sell the fact“, když investoři během dopoledne realizovali nedávné zisky, aby nakonec titul zakončil na zelené nule. ČEZ (+0,64 %) druhým dnem rostl, tentokráte zpět v souladu s cenou elektrické energie. Zobchodované objemy byly výrazně podpořeny faktem, že byl poslední den v měsíci, což potvrdila aktivita během závěrečné aukce.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.