Místa, kde si odpočine tělo i duše

4-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Redakce



Místa, kde si odpočine tělo i duše
#Concierge#Radosti

Závěr roku bývá pro mnohé z nás nejnáročnějším obdobím. J&T Concierge přináší tipy na místa, kde si můžete dopřát zasloužený kvalitní odpočinek.

0 km od Prahy

The President Hotel Prague

Hotel, který se nachází u nábřeží Vltavy nedaleko Pařížské ulice, prošel během pandemie rozsáhlou rekonstrukcí včetně wellness centra. Odpočívat můžete v relaxační zóně, jejíž součástí je bazén i vířivka. Nechybí ani finská sauna nebo parní lázeň. V nabídce je široký výběr thajských masáží, které si lze dopřát současně i ve dvojici. Po návštěvě SPA zajděte na skleničku nebo něco dobrého do hotelové restaurace. Za návštěvu stojí i bar v posledním patře s výhledem na starou Prahu.


Místa, kde si odpočine tělo i duše


140 km od Prahy

Resort Svatá Kateřina

Resort nepatří mezi žádné novinky, ale rozhodně stojí za zmínku, jelikož u nás neexistuje podobný koncept tohoto charakteru a šíře služeb. Stojí na Vysočině uprostřed lesů a nedaleko léčivých pramenů. Kvůli zdejší zelené filozofii se do areálu nesmí vjíždět žádnými motorovými vozidly. Letošní kalendář nabízí nespočet tematických akcí, jako např. ájurvédský víkend, jóga workshopy, detoxikační pobyty a nechybí ani programy pro děti. Vybírat můžete z různých pobytových balíčků, které jsou šité na míru vašim potřebám – antistress, hubnutí, romantika, jóga nebo program pouze zaměřený pro ženy. Hosté tak mohou přijet jen odpočívat nebo se zaměřit na svůj zdravotní stav třeba pomocí profesionálních ájurvédských lékařů a odborníků.


Místa, kde si odpočine tělo i duše


2 200 km od Prahy

SHA Wellness Clinic

Španělská klinika s krásným výhledem na Středozemní moře se rozprostírá napůl cesty mezi Alicante a Valencií. Minimální délka pobytu je týden a klienti si vybírají z různých speciálních medicínských wellness programů. Kromě vysoké kvality v péči o zdraví se resort pyšní i svojí gastronomií, která je inspirována místní a okinawskou kuchyní. Toto místo lze doporučit všem, kteří si chtějí vysloveně zlepšit životosprávu a zdraví. Je potřeba očekávat, že podstoupíte velké množství testů, procedur a lékařských ošetření. Klienti docházejí například na akupunkturu, osteopatii, mezoterapie nebo detoxikační inhalaci plic.


Místa, kde si odpočine tělo i duše

9 500 km od Prahy

Santani Wellness Resort & Spa

Toto zcela unikátní místo pro odpočinek najdete na bývalé čajové plantáži o rozloze 48 akrů ve středu ostrova Srí Lanka. Celý objekt je navržen podle nejvyššího stupně udržitelnosti a ekologických standardů. Hosté se mohou volně pohybovat uprostřed tropické džungle a rýžových polí. Santani se specializuje na retreat pobyty pro takzvaně „unavené lidi ze Západu“, kteří přijíždí za meditací, jógou a ájurvédou.

Ubytovat se lze ve dvaceti apartmánech s výhledem na hory či do zahrady, které jsou designovány ve stylu „alabama“, což je prapůvodní „místo odpočinku“, které sloužilo poutníkům jako úkryt, který poskytl bezpečí pro odpočinek při jejich dlouhých cestách. Nenajdete tam televizi, klimatizaci a wi-i je pouze na vyžádání.

„Během našeho pobytu na Srí Lance jsme navštívili více míst. Santani je cool a přesně takové, jak se prezentuje. Mají tam skvělého kuchaře, který vám připraví, cokoliv si přejete nebo podle vašich zdravotních cílů,“ chválí pobyt jedna z klientek J&T Concierge. Ti, kteří mají rádi vysoký komfort, se mohou z letiště až na místo dopravit vrtulníkem.


Místa, kde si odpočine tělo i duše

TIP PAVLÍNY SALABA

Toužíte po odpočinku, ale zároveň chcete trávit čas se svými malými dětmi? I toto se dá nakombinovat. Zajeďte si do německého baby & kinder bio resortu Ulrichshof, který je vzdálen asi dvě hodiny autem z Prahy. Je to ráj pro rodiny s dětmi, který je navržen s naprostým smyslem pro detail a praktičnost. Pokoje disponují dětskými pokojíčky, varnými konvicemi, přebalovacími pulty a speciálními chůvičkami s dosahem po celém hotelu.

Zatímco děti spí nebo absolvují animační programy či si hrají s chůvou v dětském koutku, vy odpočíváte v adults only wellness zóně. Pobyt se dá zakoupit pouze v all inklusive režimu, což znamená, že odpadá starost i se stravováním. Aktuálně se hotel zvětšuje a prochází rekonstrukcí, avšak bez omezení provozu. Osobně jsem ho již dvakrát vyzkoušela a plánuji ho každoročně s rodinou navštěvovat.

Místa, kde si odpočine tělo i duše

Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.