V ECK se snoubí vášeň pro jídlo, vyváženost chutí a krása přírody

4-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Concierge



V ECK se snoubí vášeň pro jídlo, vyváženost chutí a krása přírody
#Concierge#Radosti

Jídlo v jeho nejpřirozenější chuti. To je jedno z pravidel, kterými se řídí šéfkuchař nově otevřené restaurace ECK Daniel Tilinger. Gastronomickou oázu, jež zaujme nejen tím, co se podává na talířích, ale také svojí designovou, avšak velmi citlivou extravagancí, najdete na bratislavském předměstí.

ECK Restaurant se nachází na Devíně, jemuž dominuje zřícenina hradu, kterou lze za denního světla pozorovat přímo od stolu. Unikátní výhled dokreslují přilehlé vinohrady vinařství Zlatý roh, o němž jste se mohli dočíst v rozhovoru s winemakerem Filipem Nagym v lednovém vydání J&T Novin. „Pokud budete potřebovat nocleh, doporučujeme se ubytovat v Grand Hotelu River Park Bratislava, odkud se do restaurace autem dostanete za 15 minut,“ říká Pavlína Salaba, ředitelka J&T Concierge.

Celý koncept připomíná styl skandinávských moderních restaurací – je jednoduchý, čistý, přírodní a vzdušný. Atmosféra, kterou začnete vnímat už u vchodové brány, by se dala označit jako přátelská, rodinná a uvolněná. Přitom jasně vidíte striktně nastavená pravidla, zásady a důraz na detail. Poutavým okořeněním je odvážné a extravagantní moderní umění nacházející se v různých koutech celého areálu.

„Nerada používám otřepané slovní spojení, že tady si nikdo na nic nehraje, ale v tomto případě to tak opravdu je. Se vší pokorou se personál chová velmi mile a profesionálně, nepřehání však svoji galantnost a úslužnost. Daniel Tilinger během celého večera nijak výrazně nevystupuje, soustředí se na chod kuchyně a dává prostor svým kolegům k prezentaci,“ popisuje svou osobní zkušenost z návštěvy nové restaurace Pavlína Salaba.


V ECK se snoubí vášeň pro jídlo, vyváženost chutí a krása přírody


Jednotné menu, možnost párování

Objednat si lze pouze jednotné degustační sedmichodové menu. Kuchyň nezaskočíte se žádnou potravinovou intolerancí či speciální dietou. Jednotlivé chody tu bez problému dokážou upravit podle vašich preferencí, pokud je v dostatečném předstihu informujete.

Daniel se svým týmem sestavuje menu dle sezóny, ale hlavně podle dostupných surovin v rámci širšího regionu. „V menu, které jsem ochutnala, byla například maďarská polévka halászlé nebo kváskový chléb s máslem jako jeden z chodů, nikoliv couvert,“ popisuje Salaba.

K pokrmům si můžete vybrat ze širokého vinného lístku zahrnujícího tuzemská i světově proslulá vína. Pavlína Salaba by se osobně přikláněla k variantě vinného párování. Osvěžujícím zážitkem je i párování v nealkoholické verzi, které se skládá převážně z čerstvě lisovaných šťáv v různých kombinacích.

„Kdo předpokládá, že se účet za večeři v ECK vyšplhá do astronomických výšin, mýlí se. Cena degustačního menu stojí 90 eur. Reálně se k vám dostane více než sedm chodů, a pokud máte zkušenost, že jste z fine diningu odcházeli ne zcela nasyceni, tak tady se to určitě nestane,“ ujišťuje.


V ECK se snoubí vášeň pro jídlo, vyváženost chutí a krása přírody


Plno až do léta

Celková kapacita restaurace je 24 míst, u stolu může sedět maximálně pět osob. Prostor nabízí ještě uzavřený salonek pro private dining, který pojme až deset hostů. Po otevření se podnik těší velkému zájmu. Aktuálně jsou rezervace plné až do léta, kdy se plánuje využití venkovní terasy. Jediná šance, jak tedy získat místo, je zapsat se na čekací listinu a doufat, že někdo z hostů svoji rezervaci na poslední chvíli zruší.

„Mám pocit, že se týmu ECK podařilo něco unikátního. Jako kdyby atmosféra, která na vás dýchne hned u vchodu, dobrovolně přiměla hosty nechat všechny svoje starosti, nálady či ega na ramínku v šatně a přiměla je dovnitř vstoupit pouze s jedním záměrem – dobře se najíst a strávit spolu hezký čas,“ shrnuje své dojmy Pavlína Salaba.


Recenze od klienta J&T Concierge

Devín znám ze svého dětství, chodili jsme tam s rodiči na výlety. ECK byl pro mne naprosto nečekaný zážitek. Tušil jsem, že jídlo bude dobré a atmosféra příjemná. Ale servis, přivítání, ochota personálu poradit je naprosto něco extra nejen na Slovensku, ale i daleko za hranicemi v rámci Evropy. Toto jsem zažil v restauracích se dvěma a více michelinskými hvězdami. Není to zbytečně okázalé, je to střídmý intimní luxus, kde si host připadá výjimečný. Potěšila mě inovace slovenské kuchyně a nemám co vytknout. Vyzdvihl bych i vinný lístek a znalosti sommeliéra. J. P.

V ECK se snoubí vášeň pro jídlo, vyváženost chutí a krása přírody
V ECK se snoubí vášeň pro jídlo, vyváženost chutí a krása přírody

Kdo je Daniel Tilinger

Daniel, který tvořil a navrhoval celý koncept restaurace ECK, získal první profesionální zkušenosti v restauraci pětihvězdičkového hotelu Kempinski na Štrbském plese a v Bratislavě. Následně odcestoval do zahraničí do belgického pětihvězdičkového hotelu Duke´s Palace Brugge, odkud pokračoval do restaurací michelinských kuchařů Gordona Ramsayho a Jasona Arthertona. Další zastávkou byl rakouský Salzburg se dvoumichelinskou restaurací Ikarus. Vyzkoušel si vaření i pro privátní klientelu a poté přišla příležitost v podobě projektu ECK Restaurant.

V ECK se snoubí vášeň pro jídlo, vyváženost chutí a krása přírody

Tip Pavlíny Salaba

Zastavte se v nedaleké prodejně farmářských potravin Od našich. V suterénu najdete přibližně 10 tisíc lahví vína z celého světa. Zákazníci mohou obchod navštěvovat i mimo provozní dobu a pomocí umělé inteligence pohodlně nakoupit.

Na instagramovém účtu @jtconciergecz najdete krátké video z návštěvy ECK Restaurant. Pro rezervace se můžete obracet i na oddělení J&T Concierge.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.