Tipy na dárky pro milovníky dobrého vína

3-minutové čtení
J&T specialista
sdílení
J&T Concierge



Tipy na dárky pro milovníky dobrého vína
#Concierge#Radosti

Víno je radost, a možná právě proto patří mezi nejčastější vánoční dárky lahev vína. A když se podaří trefit do chuti obdarovaného, radost to je dvojnásobná. J&T Concierge přináší nevšední tipy na dárky, které potěší velkého i menšího milovníka vína.

Netradiční privátní degustace

Tematické privátní degustace jsou ideálním dárkem pro větší počet rodinných příslušníků nebo přátel. Témat a druhů existuje nekonečné množství a záleží jen na vás, co si vyberete. Setkání se mohou uskutečnit přímo v pohodlí domova nebo naopak v oblíbené restauraci či na některém netradičním místě. 

Menu jako na Titaniku

Na palubě Titaniku se nacházelo přes 15 tisíc lahví vína a přes 900 lahví ušlechtilých destilátů. Ochutnat můžete autentické menu a vína z první třídy, která se servírovala na nejproslulejší plavbě na světě.

Nebát se experimentovat

Vyznáte se v tichých vínech a chtěli byste poznat něco nového? Degustovat můžete například různé druhy saké nebo velmi staré ročníky portského. Víte, jak chutná padesátileté nebo stoleté aceto balsamico?

Víno v hlavní roli

Jste fanoušci filmů? Ochutnejte slavná filmová vína ze snímků, jako jsou James Bond 007, Dobrý ročník, Víno roku a další.

Audit vlastní vinotéky

Pokud se někomu doma hromadí nespočet lahví a nemá čas je zkontrolovat a seřadit nebo by si rád nechal poradit s nákupem investičních vín, můžete mu věnovat poukaz na konzultaci s profesionálem. J&T Concierge umí propojit s těmi nejlepšími odborníky u nás.

Sommelierský kurz

Sommelierské kurzy se pořádají v různých úrovních. Absolvovat lze kurzy pro „laické uživatele“ i ty profesionální spojené se členstvím v asociaci.

Cesta za vínem

Chcete-li cestovat za vínem, limity prakticky neexistují. Záleží čistě na představě, přání a rozpočtu. Vydat se můžete jen tak pro zábavu bez větších plánů až po cestu s nabitým harmonogramem, který bude plný degustací a prohlídek vinařství, jež vás nejvíce zajímají. J&T Concierge otevírá dveře i do věhlasných vinařství, kam je velmi těžké se dostat.

Ochutnávky bez obav

Máte chuť vyzkoušet sklenku červeného, ale nechcete otevírat celou lahev? Speciální systém umí tento problém vyřešit. Tenkou jehlou prorazíte korek, který se po vyjmutí znovu přirozeně zacelí. Můžete tak vychutnávat archivní lahve, aniž byste je museli vypít celé.

Pomocník pro otevírání archivních vín

Určitě se vám alespoň jednou za život stalo, že se při otevírání zlomil korek. Patentovaná vývrtka by měla být při ruce každému, kdo má ve své vinotéce archivní kousky, u kterých chce eliminovat riziko narušení křehké zátky.


Tipy na dárky pro milovníky dobrého vína

 

Designová šavle

Provést sabráž sice není úplně bezpečné, ale při troše cviku a šikovnosti ji zvládnete i doma. Při každé příležitosti je to velice efektní technika, kterou si zaručíte potlesk všech přítomných hostů. Důležité je, abyste lahev šampaňského vychladili na 3 až 5 stupňů Celsia a drželi ji v úhlu přibližně 20 stupňů. Čepel šavle musí být vedena ležmo a samotný sek musí začínat těsně nad úrovní etikety a končit u hrdla lahve. Tato nerezová šavle je z dílny severských designérů.


Tipy na dárky pro milovníky dobrého vína


Pobyt v Château Teyssier

Château Teyssier, které se nachází v Saint-Émilion, poskytuje klientům J&T možnost ubytování. Tento romantický zámeček připomínající butikový hotel disponuje elegantním bazénem a nabízí rodinnou atmosféru. Pokoje jsou v blízkosti samotné výrobny vína, kam je možné také nahlédnout. Degustace Bordeaux vín si můžete užít i v Le Dôme,druhém vinařství spoluvlastněném skupinou J&T, nebo v dalších vybraných místních vinařství, které pro vás J&TConcierge zajistí.


Tipy nPavlína Salaba J&T Consierge

Tip Pavlíny Salaba

Pokud hledáte inspiraci na vánoční dárky, nemáte čas najít a zarezervovat zimní dovolenou nebo snad potřebujete stihnout do konce roku ještě několik úkolů a nemá vám s nimi kdo pomoci, obraťte se na J&T Concierge.

J&T Concierge vám přeje krásné a poklidné nadcházející sváteční období plné času na to, co je vašemu srdci blízké.


Upozornění

Uvedené informace představují názor J&T Banka, a.s., který vychází z aktuálně dostupných informací v čase jeho zhotovení k výše uvedenému dni. Uvedené informace nepředstavují nabídku, investiční poradenství, investiční doporučení k nákupu či prodeji jakýchkoliv investičních nástrojů ani analýzu investičních příležitostí. Uvedené prognózy nejsou spolehlivým ukazatelem budoucí výkonnosti. J&T Banka, a.s., nenese žádnou odpovědnost, která by mohla vzniknout v důsledku použití informací uvedených v tomto materiálu. O případné vhodnosti investičních nástrojů se poraďte se svým bankéřem, investičním zprostředkovatelem nebo jeho vázaným zástupcem.